注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

 
 
 

日志

 
 

2010 文字記錄.  

2010-04-05 09:43:59|  分类: 2010隨筆記事 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

5月

5.26 心情好莫名.究竟自己做錯咩嘢.如此唔被受重視.從來都唔敢問.因爲覺得果個唔喺我想要嘅答案.亦都有太多我無法理解.但是你唔同我講.我點知道.給時間我去理解好嗎?我唔想繼續堆積.唔想小朋友堆積雪球.然後就這樣將個大雪球推下懸巖就算.我唔想雪崩.

5.25 今日好唔舒服.長期唔够訓.唔舒服正好可以給我好好休息下.對唔住.我唔應該亂發脾氣.起身後.听佐下音樂.心情比較平伏一點.晚上去佐三文魚.上兩個星期一直都想去.但是都因爲好多唔同嘅原因而無去.

5.24 我一直都好不安.但是沒有人可以理解.最近啊敏好唔得閑.啊肖照顧店鋪同男朋友.依傢越黎越少聚埋一齊.其實我只是需要好似以前甘."你得嘅.你可以做到!"這樣就够了.雖然我口講無咩嘢.但是我唔想因爲呢個原因而放弃.因爲我覺得喺藉口.但是沒有人知道過程中嘅難處.因爲那個人只需要最後嘅結果.過程從來都唔過問.因爲他覺得呢個過程喺磨練.

5.22 前晚收到菲菲嘅奪命留言.因爲成都嘅行李到現時爲止我都未成功拿走.上次因爲自己太迷糊而搞到拿唔到.因爲今次有小麥帶路.所以一下班就沖去崗頂回合.全程訓.

熊猫.終于都依傢團聚啦.不過未影真正嘅全家福.因爲翻到屋企.就準備訓.未到12點就已經訓佐.

MR2真是好美好.早上papa已經發佐嗰官方地址我.叫我選.真糾結.有三個都可以下.開始都選D露嘅角色.因爲我同事話.你依傢唔晒.唔露.唔通到老先黎露啊.到時候邊嗰睇你啊.so.有資本嘅時候就好做晒.免得以後遺憾啊.其實黑+.真是可以表現得狂野D?

 

發現有人又2點幾先訓.你喜歡啦.自己又話早睡早起.反正想喺唔需要一分錢.做唔到亦都唔需要罰一分錢.自己都未管好.管別人咁多.爲難別人.辛苦自己.話唔定.別人會覺得你好煩.

 

11點几嘅時候同以前嘅室友講起大夫山.感覺都好耐無去到.不過節假日都好多人.一直都想早D起身去.人會比較少.空氣都會好好多.但我唯一嘅星期日.一唔喺用黎訓.或者私影.甚至要黎買布料.

 

誰要一齊去踩單車?

 

5.7翻工有點心不在焉,開始對什麼都沒有興趣,奇怪.對了.最近都食唔到三文魚,而且想食雪糕.最近開始粘家.喜歡躺系床度浪費光陰.終於星期二嘅時候打電話給愛人.聊佐好耐.星期三.完成那個上年10月份依然未完成嘅野.救命.開始有點厭倦生活.對了.我發現自己有個規律.原來月頭都系會甘.

救命.4點就給雷吵醒,救命.最怕雷了.而且我張床最近窗,閃電.雷什麼都最討厭.我拖圖得很厲害.早早爬起身P好就發翻給人.免得自己個Q再被炸.

好吧.乖乖繼續去工作…

 

5.1-5.2 湛江cj賽..大家很努力.下次大家要繼續加油.!

4月

4.30 時間倒計時.準備出發啦.

4.29 淩晨.我發現我突然想食三文魚.發現已經唔喺好似以前喺廣州甘.甘多人同我瘋.自己一個人.能瘋到那種程度.

最近除了工作外.其他時間會四周穏人食飯.然後就喺聊天.今日當我意識到快要下班嘅時候.發現自己依然想食三文魚.留言給少爺嘅時候.他已經叫佐外賣.只好自己去打包去朋友鋪頭度食.但是發現無三文魚.只好隨便點了少少就走.食完之後.感覺好奇怪.好悶.因爲啊蕭完全唔理我喺度睇小說.我又無帶書.好悶.只好去三樓買零食.見到坏影同小影.帶我認識佐一個擁有傳說.而我這個80後并唔知道嘅人.恩.後面果嗰字就唔打了.好多80.90一定知道或者听過.一個晚上就發生佐好多不可思議嘅事.1.發現跳舞都可以整到手指.重點喺嗰動作.2.食嘢可以食到你咁樣漏汁.你都厲害.3.結婚咁耐.無佐呢樣嘢.點樣生活.?4.結婚後.你嘅生活同你嘅人生都依然被人操控住.5.一個咁傳說嘅人就喺我身邊.

以前呢嗰方面就可以賺到好多錢.但是依傢真是可以憑著喜歡就可以持續下去?但又有多少人能够支持下去.?

4.28 只屎彿.又話去整頭.突然又話唔整.

下班後同少爺去買零食.

恩~~~~甘为表你对我概感激之心
我就吃晒D零吃拉

(你無良心..)

爲佐唔給大眼仔夾住我.只幫它掃背而唔同它玩.

4.26 感覺某人篇日記喺講你.我覺得咯.一年.感覺好神奇.時間差唔多.

4.25 源子漫展.細佬啊..姐姐愛你啊..嬉戲了一個下午.好吧.下次私影露多D吧..

C你明明知道我最怕果D嘢.你仲要死甘講.如果我以後怕黑.爲你是問.

4.23 對..別人話唔好淋雨.. 因爲酸雨..會致岩..但是22號嘅時候已經淋佐少少.. 無奈啊..

4.22 呃..天氣問題..人類嘅錯..我繼續拖.咩都拖.

天氣好了..就喺我更新之日...

4.9 突然發現.同事所發嘅郵件.沒有打開嘅狀態下.被删.唔使講.都知道喺邉個做.爲佐咩嘢.一直都喺度妨礙我.

4.8 一只海豚.拼盡全力地躍出海面.固執地追尋著什麽.可是.無論怎麽努力.它也學不會飛翔.無法躍得更高.

完全停機狀態.昏睡佐一晚.請勿打擾.

4.7 天氣啊.求你能正常點可以嗎?作感冒.差D給人拉佐去銀座.好彩因爲我未食野.喺爲食角丟低我.某人.點解你要喺落雨天"穿水鞋出街".我忍笑.

4.6 清明假期完了.出門口嘅時候唔記得拿手機.挂住喺洗手間.11通未接來電.打翻去.完全唔知道咩原因嘅情况下.被挂了兩次電話.無奈.可以點.你好成功.真是氣到了.而且不輕.

4.5 之前因爲遠行嘅關係.工作上太多野都停頓了.今日只好蹲在家裏完成.頂.明明話去買布.竟然偸跑去唱K.老娘不管你了.

4.4 由于我知道人類并不是樹,知道人的痛苦,我决不改變我的意圖.發現自己一直都討厭電話裏半天沒有聲音,死寂的沉默,好似什麽都變得毫無疑義.聯繫了以前的best friend.聊了很多.知道大家都很努力地生活.

4.3 如果僅僅是爲了我自己和別的什麽,我沒有興趣讓你降生到這個世界上,因爲我完全不需要你.

難道我們會在其中發現我們自己的這個世界不是由于一種偶然,或者一種錯誤才形成的嗎?有些人堅信,除了一種偉大的平靜,一種死寂無邊的沉默外,太初之始一無所有;只是之後發生了一次分化,一次分裂.在這之前,幷沒有任何東西預先就存在.這種分裂和分化連續不斷德發生:沒有預見,沒有理智,它只是導向一個個永無目標的結局.也許是處于偶然,也許是出于某種錯誤,在這些結局中産生出了細胞,這細胞隨即數以萬計地分裂,繁殖,直到樹,魚和人類的出現.難道你認爲在那次分化之前,會有人思考那種兩難處境嗎?難道你認爲會有人在乎細胞是不是會喜歡這樣?你認爲會有人對生命的饑餓,寒冷和它的不幸感到驚奇?

  评论这张
 
阅读(61)| 评论(24)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017